Leertip voor je 12+ kind: sneller Technisch lezen!

De A4 leesliniaal

Vind je zoon of dochter snel lezen lastig? Misschien heeft je kind een dyslexieverklaring? Misschien ook niet. Als lezen voor je kind niet soepel gaat, kan een leesliniaal verlichting brengen. Proberen is de moeite waard.

Er bestaan veel verschillende soorten leesliniaals. Zelf heb ik gemerkt dat de pubers die in mijn praktijk komen, graag lezen met de gekleurde A4 leesliniaal van www.leerhulpmiddelen.nl, zoals op de foto hier beneden.

a4-leesliniaal

 

Deze legt je kind gewoon over de bladzijde of toets heen. Bij een toets tevoren even bespreken met de docent, voorkomt problemen.

Er zijn verschillende kleuren, je ziet ze hier allemaal. Belangrijk is dat je kind leest met die kleur leesliniaal, die hij of zij prettig voor de ogen vindt bij het lezen. Dat kan je kind uitproberen. Daarom kun je het beste voor een setje met verschillende kleuren gaan.

Mijn advies: ga niet voor felle kleuren. Zachtgeel, -blauw of -groen doen het vaak goed.

Gaan jullie het proberen? Veel suc6!

Worstelt je kind met school?

Met mijn aanpak boekt je kind vooruitgang en krijg jij meer rust!

Meer weten?

About the Author

Adviseur in leren en ontwikkelen. Praktische en methodische begeleiding bij leerproblemen voor basis- en voortgezet onderwijs. Eerder (team)coach en verpleegkundige.