Leertip voor je groep 8 kind: gemakkelijk plannen en organiseren!

Plannen en organiseren nog lastig?

Gaat je kind naar de middelbare school maar heeft het niets met tijd, structuur en vooruitdenken? In de brugklas is plannen en organiseren erg belangrijk, zodat je kind overzicht houdt over wat er allemaal van hem of haar wordt verwacht.

Nieuwe en meer lesstof

Je kind gaat met nieuwe lesstof aan de slag en dat is vaak wennen. Van vreemde talen en zaakvakken als geschiedenis, aardrijkskunde en levensbeschouwing bijvoorbeeld. De hoeveelheid te verwerken lesstof wordt ineens ook groter.

Leren leren

Ook gaat je kind ontdekken hoe lang het nodig heeft om lesstof zo te leren, dat het de gestelde toetsvragen kan beantwoorden. Het ontwikkelen van inzicht, het kunnen leggen van verbanden en het toepassen van de lesstof is hierbij ook belangrijk. Er komt veel op je kind af in het eerste middelbare schooljaar.

Leren plannen en organiseren is de basis voor suc6: 1blik

Een goede planning is een onmisbare basis in de brugklas. Grote kans dat je kind hier in het begin je hulp bij nodig heeft. Een agenda die jullie hierin goed kan ondersteunen, is de 1blik Schoolagenda. Deze is er zowel in papieren als in digitale vorm en helpt je kind overzicht te houden over het huiswerk. Bekijk het filmpje op YouTube. Wat vinden jullie ervan? Veel suc6 in de brugklas!

Bron: www.1blik.nl

Worstelt je kind met school?

Met mijn aanpak boekt je kind vooruitgang en krijg jij meer rust!

Meer weten?

About the Author

Adviseur in leren en ontwikkelen. Praktische en methodische begeleiding bij leerproblemen voor basis- en voortgezet onderwijs. Eerder (team)coach en verpleegkundige.